به گزارش خبرنگار مهر، التهاب مزمن علت متداول دخیل در بیماری قلبی، دیابت، آرتروز چاقی و سندروم متابولیک است. به دلیل وجود شماری از فاکتورهای زیست محیطی از جمله خوردن غذاهای فرآوری شده، چربیهای اشباع، قند و مواد شیمیایی، التهاب شرایط خطرناکی است که موجب بروز مشکلات جدی دیگری میشود.
خوشبختانه شماری از مواد خوراکی طبیعی موجب کاهش میزان التهاب در بدن می شوند که میتوان به میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات کامل، و برخی ادویهها اشاره کرد. افزایش میزان مصرف اسیدهای چرب اُمگا-۳ در رژیم غذایی مهمترین گام در پیشگیری از التهاب در بدن است. در ادامه به ۳ گروه مواد غذایی با خاصیت بالای ضدالتهابی اشاره میشود.
- زنجبیل
زنجبیل دارای فواید متعددی برای سلامت است که از آن جمله میتوان به تسکین درد معده، پیشگیری از بیماری حرکتی و کاهش التهاب اشاره کرد. درحالیکه هنوز علم مشخص نکرده است چگونه زنجبیل تازه موجب کاهش التهاب در بدن میشود، اما این ماده گیاهی موجب کاهش التهاب دخیل در بروز آرتروز و سرطانهای مختلف میشود.
- ویتامین C
ویتامین C موجود در گریپ فروت، پرتقال، لیمو و بسیاری از سبزیجات، به خاطر توانایی مقابله با سرماخوردگی معروف است. با این حال ویتامین C آنتی اکسیدان قویای است که موجب کاهش تاثیرات مضر استرس میشود و همراه با ویتامین E به عنوان یک ماده خوراکی ضدالتهابی بسیار موثر عمل میکند.
از آنجائی که ویتامین C محلول در آب است در بدن ذخیره نمیشود از این رو باید در طول روز مصرف شود تا میزان مناسب آن در بدن حفظ شود.
- اسیدهای چرب اُمگا-۳
اسید چرب اُمگا-۳ و اسیدهای چرب ضروری از چربیهای خوب سالم هستند که به پیشگیری از بیماری قلبی، درد مفاصل، مشکلات سلامت روان و التهاب کمک می کنند. معمولا افراد بیشترین چربی اُمگا خود را از طریق روغن ماهی تامین می کنند. اُمگا-۳ در ماهیهای دریا، روغن ماهی، آووکادو و روغن زیتون یافت میشود.
نسبت ایده آل ضدالتهابی اُمگا-۶ به اُمگا-۳، ۱:۱ است درحالیکه معمولا این نسبت در رژیم غذایی غربی به طور میانگین ۲۰:۱ است. تحقیقات قابل توجهی اثبات میکنند که اسیدهای چرب اُمگا-۳ موجب کاهش التهاب شده و از مشکلاتی نظیر دیابت و بیماری قلبی پیشگیری میکنند، از اینرو مصرف ۱,۰۰۰ mg دو بار در روز توصیه میشود.
التهاب در بروز بسیاری از مشکلات قابل پیشگیری از جمله دیابت و بیماری قلبی نقش دارد. از این رو لازم است رژیم غذایی سرشار از مواد خوراکی ضدالتهابی نظیر آووکادو، ماهی، پرتقال، لیمو و زنجبیل باشد.
نظر شما